Om Reistad IL

KLUBBEN

Reistad IL ble startet illegalt under 2. verdenskrig nærmere bestemt 27.november 1942 av noen uredde idealister fra Reistadlia i Lier. I de første årene drev klubben med flere idretter som håndball, fotball, friidrett og skihopp. I begynnelsen av 50 årene spesialiserte klubben seg mer og mer mot håndball. Klubben hadde et meget godt herrelag på den tiden, og den første landslagsspilleren som kom fra klubber utenfor Oslo var faktisk en Reistad-gutt.

Reistad IL var i alle år frem til midten av 70 årene en liten klubb med seniorlag på herre og damesiden, samt noen junior og yngre lag. I 1975 startet Reistad IL, som den første klubben i Norge egen håndballskole. Dette viste seg å være en kjempesuksess og i løpet av de neste tiåret vokste klubben seg til landets største håndballklubb med over 40 spillende lag i ulike serier. Dyktige ledere med visjoner basert på sunne idealer under mottoet ”klubben med miljø” var med på å bygge opp et av landets mest veldrevne idrettslag. I denne perioden bygget Reistad IL sin egen Idrettshall, St.Hallvardhallen. En utrolig dugnadsinnsats sørget ikke bare for at hallen ble bygget, men at vennskap og samhold ble forsterket i klubben. Ved siden av dyktige ledere fostret klubben en hel rekke veldig flinke- både faglig, pedagogisk og sosialt – trenere og medhjelpere. Og som en naturlig konsekvens av dette fostret klubben gode spillere.

Tidlig på 90-tallet var Reistad IL, sammen med Sturla i Drammen, med på å etablere Drammen HK. Herresatsingen ble skilt ut fra klubben, som ønsket å satser på breddeidrett fra barn og ungdom. I 2007 har klubben igjen et godt herrelag, og sammen med Lier IL etablerte de et nytt overbygningslag for herre- og juniorlag i Lier, kalt St. Hallvard.

Reistad IL er i dag en veldrevet klubb med egen idrettshall, sunn økonomi og et sportslig og sosialt godt tilbud til lag i alle aldre og av begge kjønn. Klubben har også satt i gang bygging av egen sandhåndballbane. Rekrutteringen til klubben er primært i nedre Lier fra Tranby og sørover, samt deler av Drammen. Klubben har i dag noe omkring 300 medlemmer.

Foruten spill i kretsserien, regionalserien og interkretsserien, deltar lag fra Reistad IL i en rekke håndballturneringer i inn- og utland gjennom hele håndballsesongen (regnes fra 1. mai til 30. april). I tillegg arrangerer Reistad IL egen Minicup hver høst og vår for minilag fra 6 til 10 år med omlag 100 lag fra hele Østlandet.

Medlemskontinggent

Medlemskontinggent pr år:

Barn / Voksen400
Familie800

Aktivitetsgebyr

Aktivitetsgebyr pr. medlem pr. år.

8-10 års lag1150
11-12 års lag1350
13-15 års lag1650
16-18 års lag2100